Endometriose,alternativbehandling? Min Historie.

Dette er min historie om endomteriose og livmorsproblem :

 

Dette er noe eg bare har delt med mine nærmeste og kolleagere. Eg har aldrig funnet på og snakke om dette med ukjente mennesker eller skrevet om plagene på facebook.(Akkurat det siste mener eg fortsatt) Men fann nå ut at om eg kan hjelpe andre med og dele litt av mine plager og deriblandt behandlingsmetoder så kanskje eg gjør noe riktig.

 

 Det eneste eg kan gjøre er og vere åpen og ærlig. Og prøve.

 

Mine problemer startet i en alder av 11. Da eg fekk min første menstrasjon. Det var lite og smerefult og uregelmessig. kunne gå mnder før neste gang.

 

Så i en alder av 14 kom de størtse problemene. Menstrasjoen kom, men sluttet aldrig.Hadde konstante store smerter i underlivet og blødde igjennom øveralt. Lærere måtte tilogmed kjøre meg heim for og bytte klær når skifte eg hadde med på skulen var brukt. Og blødningene varte i opptil 8 uker uten stopp. jernlager og bl.prosent  var på ville veger. og eg.. Vell eg var pinlig berørt. i en alder av 14 var ikkje dette greit. Men smertene.... De var verst.Husker venner spleiser på texi for og få meg heim. Og til og med reiste heim frå skulen til en vennine ,der en lærer og kjørte. Siden mine klær var fulstendig brukt opp.

Og det og bruke bind.. hmfr, var vell mere bleier.

 

Men etter en stund så lærte eg meg og leve med det, Varmpeoser og smetestillende ble mine beste venner gjennom periodene.

 

Men så begynte smertene og komme hele tiden. Eg skjønte inngenting. Veit ikkje kor mangen legebesøk eg hadde. Men ingen fann ut av noe. Arvleg hørete eg ofte, da det og fjerne livmoren grunnet store problemer ligger til familien.

 

Så fekk eg mitt 1 barn.

Etter over 35 timer med sterke rirer og inngen åpning fann legene ut at noe var gale. og det ble akutt keisersnitt.

 

Da fann de ut at eg var født uten livmorhals. Og dette var grunnen til at eg hadde store smerter under menstrasjon. ingen åpning. bare et lite hull som et nålhode inn til livmor. Og det og kunne bli gravid skulle vere umulig.

 

Så et mirakelbarn,, vell eg var heldig, eg blei mamma.:)

 

Men det etter fødsel var verst,. store infeksjoner frå underlivet ut i hele kroppen grunnet ingen åpning til og rense ut av kroppen. så den første barseltiden har vore på sjukehus med intravenøs med alle mine barn.

 

Men årene jekk,smertene ble mere intense og ubelevelige.

 

i mellomtiden fekk eg kraftige indreblødninger og måtte på opperasjonsbordet ankvart år. Dette var store blodcyster det jekk hål på. Endometriose var diagnosen. Og nokk en gang fekk eg beskjed om at min alvorlighetsgrad i endometriosen skulle ha gjort meg barnløs. Enda noe i mot meg der.

 

Nå flere år etter er eg 3 barnsmor. Så mine mirakel barn kom. det var nokk en mening med det :)

 

Og lært meg og leve med det har eg.

 

Dette er en skjult tilstand , inngen kan se smertene . ingen forstår. No fortiden leser eg på facebook om kvinner som må bli sykemeldt grunnet menstrasjon. og mannfolka komenterer i fleng. Eg har hatt så lyst og komenetere om endometriose og ande problemer, men ønsket ikkje synke ned på deres nivå.

 

 

 For et liv med slike smerter, er noe dem ikkje kan forstå...

 

 En ting som har hjulpet meg er aromaterapi og ayurveda utdannelse. Eg har lært mye om og lindre plagene mine sjølve og å kunne hjelpe andre med slike problemer, som er målet med dette.

 

Og om sunnhet hud hår og vælvere, for tru meg. Dette kan slite ut den sterkeste. Og eg har altid hatt den innstillingen at eg ikkje trenger og se syk ut for og vere det. Så mangen skjønner sikkert ikkje mine problmer.for eg er sminket og fresh. men dette er min innstilling og mitt motto. og tru meg det hjelper, for min del :)

 

Men er det de som vitsen.. må du kunne se det, kan du ikkje bare lytte?

Ikkje døm andre, Du kan ikkje vite alt som skjer i livet til menneskene rundt deg.

 

 

 

 

----------

Men uansett.....så begynt ting og bli verre,

hyppigere indreblødninger, strerkere smerter, og sterkere smertelindring og grundigere undersøkelser , og krampene. huff krampene er verst..Eg ble så vane med og ha bena bak ørene og burde hatt klippekort hos genykologen.

 

Da fekk eg konstantert store blødninger som ikkje kommer ut av limor. Derfor store kramper. Minnet om fødsleskramper. Dette fordi livmoren jobbet hardt med og få ut indre blødninger som er menstrasjon flere mnder tilbake.

 

Og cystene de jobber på og gror seg fast og store. Og ruller og vrir seg rundt i eggstokkene. Føles ikkje så godt 

Og eg har vore forsøkskanin på sjukehuset lenge nokk. Alt mulig de har prøvd. men med samme beskjed... Det funket ikke...

 Så derfor skulle eg tilslutt slå av hele systemet for og tømme meg og slutte og blø.inngen hormoner, inngen menstrajon.

 

EG var i ekstase.

 

Men så kom enda en hindring.......

 

No i dag sitter eg her og har blødd kvar dag i 14 uker. Med store kramper, ( fødselskramper kvar dag er ikkje godt)store smerter og mye jernpreperat. oppølging av leger i tilfelle for mykje tap av blod.

Eg går på 4 tabeletter kvar dag for og stoppe og blø..... men blø.. det gjør eg.

Og nå  må eg  vekk i fra det offentlige og inn i det private system. Legen mener eneste utveg nå er og fjerne livmor. Noe eg har ment siden eg fekk mitt siste barn. som er 2 år siden. men no..no skall det skje..

 

Og hadde det ikkje vore for almenmedisin så hadde nokk ikkje eg sotte her i dag, så eg er meget takknemlig for all hjelpen eg har fått. og smertestillende tar eg på det verste. Det er en nødvendighet. men om eg kan mildne det ned litt med alternativ hjelp så er vell det bra. :)

 

Alternativ medisin litt hånd i hånd med allmen medisin.

---------- 

Ka er endometriose :

 

Endometriose er en av de mest vanlige kvinnesykdommene, likevel er den nærmest ukjent blant folk flest.
Forestill deg at du lider av uforklarlige smerter som har innvirkning på alle områder i livet ditt.

 

Forestill deg at hver eneste lege du går til forteller deg at 'det er psykosomatisk' og at du må lære deg å leve med det. Eller at du har lav smerteterskel. Eller at det er 'normalt' for kvinner å ha smerter.

 

  

 

 

Kvinnens hormoner påvirker endometriosen på samme måte som slimhinnen inne i livmoren. Blodet som dannes i endometriosen kan imidlertid ikke komme unna slik som menstruasjonsblod, og samler seg som små blodcyster under bukhinnen.

 

Det vanligste symptomet på endometriose er menstruasjonssmerter. Disse er ofte sterke, og du opplever gjerne dårlig effekt av smertestillende tabletter. Det er også vanlig med smerter før menstruasjonen og ved eggløsningen. Kroniske smerter kan medføre tretthet, søvnforstyrrelser og endret appetitt.

 

Andre typiske symptomer er:

Samleiesmerter, typisk er smerter ved dype støt. Smertene kan vedvare noe tid etter samleiet

Barnløshet kan være et problem. 30-40% av pasienter med endometriose har problemer med å bli gravide. Det finnes ikke noen fullgod forklaring på hvorfor endometriose kan medføre barnløshet, men en forklaring kan være et "ugunstig" miljø i bekkenet der forplantningen finner sted.

Ved endometriose i tarm eller urinleder kan det oppstå smerte i disse organene, f.eks. smerter ved avføring. Denne smerten vil kunne variere gjennom menstruasjonssyklus

Endometriose på blæren kan gi smertefull vannlating, eventuelt hyppig vannlating

Kul i magen, blødninger før menstruasjon og tyngdefølelse i underlivet kan også forekomme

Mer sjelden kan kvinner oppleve smerter gjennom hele måneden, eventuelt med periodevis forverrelse

 

Ca. 20% av kvinnene med endometriose har ingen plager av tilstanden. Det er uklart hvorfor noen kvinner får smerter og andre ikke. Det kan ha sammenheng med lokalisasjonen eller med egenskaper ved endometriosevevet. Det er heller ikke noen klar sammenheng mellom omfanget av endometriose og graden av smerter. Store cyster kan være til stede uten å gi symptomer.

 

----------

Men nokk om dette (beklager det ble litt langt)

Men aromaterapien. Den har hjulpe meg.

 

Så eg tenkre at om det har mildet mine smerter. hjulpe min psyke så kanskje eg er så heldig og kan hjelpe noen andre også.

 Du kan lindre ved og bruke kompresser, varmeposer,varmt bad, hud olje og masasje :)

 

For det første : En massasje blanding med en base olje og eteriske oljer sypress og muskatt salvie skall hjelpe for og redusere cyster på eggstokken. . Dette er en veldig god blanding . Og eg har hørt mykje bra om den. Har aldrig prøvd den sjølv, siden man skall være forsiktig med bruk av muskatsalvie og jernpreperat (noe eg bruker mye) smøres på nedre abdomet.

 

Litt om oljer eg bruker og bruksområde gjeldene desse problemer :


 Geranium rose: hormonbalanserende, healer. sikkerhet :ok. foriktighet ved svert sensitiv hud.

 Sypress : Muskelkramper,PMS, Menstrasjosplager,stressrelerte plager. sikkerhet :ok.

 Jasmin :livmorproblemer,pms,muskelsmerter, smerter i bekken områder,deprisjon. sikkerhet : ok. kan iritere huden.

 Rose : Et generelt styrkemiddel, Meget effektiv mot smerter, Styrkemiddel for nervene.Åpner hjertet. sikkerhet: unngå første 4 mnder av sv.skap.

 Rosmarin(verbenon) : Smertestillende, god mot muskelsamentrekninger og kramper.sikkerhet: ikkje brukes av gravide, små barn

 Spikenard: menstrasjonsproblemer sikkerhet: ok

 Gurkemeie : menstrasjons smerter,/problemer, muskelsmerter sikkerhet :ikkje for gravide , kan iritere hud, dermed få dråper godt utblandet.

 nellik spiker : styrker opp livmoren,nyttig ved mageproblemer,smertedreper, sikkerhet: ok. få dråper kan iritere slimhinner og hud

 chamomille roman : krampe løsende, beroliggende på sentralnervesystemet, mageverk,menstrasjonssmerter,operasjoner, sikkerhet : ok

 Benzoin : pms, stimulerer hormonsystemet . sikkerhet ok. kan iritere hud, vis forsiktighet.

 muskatel salvie ( clary sage ): prob med hormoner, uteblitt menstrasjon. Hjelper mot fysiske lidelser kontra : ikkje for gravide, før en stor presentasjon som dykking,. ikkje tas med alkohol eller jernpreperater.

 Lavendel vera :dårlig søvn,nervøsitet,.Den er sterkt rensende.Trygg,allsideig,oppløftendeberoliggende

 

---------- 

 

Et godt varmt bad :

 

 

 

Er ofte svert lindrende for smerter. Dette i sammen med en god oljeblanding er helt topp. Her varierer eg mykje for eg elsker og bruke badekaret til lindring. og såklart vælveret.:

 

Ta 1-4 dråper eteriske oljer blandet med en ss vegetabilsk olje.

 (om du ønsker at oljen skall blande seg med badevannet er det bare og blande i litt mjølk;)

 Her er det bare og bruke gode eteriske oljer som ikkje iriterer slimhinnene.

 

 varme kompresser:

 

 
 Bruk 1/2 liter varm vann og eterisk olje(clary sage/ sypress) og bruk kluter av gass eller bomull. legg kluten oppå vannet, så den trekker til seg det øverste laget og vri opp.Legg kompresset på det aktuelle området (nedre abdomet) med plastfolie oppå. Ha et håndkle på toppen,og la det vere i rod frå 1/2 t til 4 t :)

----------

Stressfulle dager. Ta et bad med ylang ylang om kvelden det frigjør spenninger. Men tenk sikkerhet. bland ut i baseolje. helst sesam :)

 ----------

 

Neroli er sterkt beroligende, oppløftende og trøstende. Så hjelper det på at den er utmerket i hudpleie.

Gunstig og bruke om man er langt nede .psykisk.

----------- 

Alle oljene ovenfor kan bli brukt i hudoljeblandinger og massasje blandinger. Bare husk ca 6 d eteriske oljer i 30 ml vegetabilsk olje.

Bruk også oljer i aromaspreder for og innhalere  de godeskapene

 

Sefølgelig er det mangen andre oljer som hjepler på problemene. Eg har 65 eteriske oljer heime. Men skriver bare om noen få her.

 

 

 

Så ikkje tenk på dette som bare elendighet,,,,, For det finnes faktisk takknemlighet i alt. Tross i mine ods har eg 3 barn. eg ser på meg sjølve som en svert heldig person. i en litt uheldig situasjon. men det er bare i et vist tidsriom. så er dette over. plagene borte eller redusert. Man må bare finne det positive i elendigheten. Og tru meg det er vanskelig og noe eg enda jobber med..

 

 

 Tenk positivt,og framover,,, Vanskeligt..??jobb med det:)

 

 

 Eg er heldig som har en god støttene mann, og 3 flotte enrgiske barn.

Viste du at mangen av plagene kan reduseres med yoga? vell det er aktivitet eg gjør med mine barn. Og bruk naturen,og luft vetet :P

 

 

 

Om noen ønsker tips , råd eller bare ha spm til meg, så er det bare og spørre. Håper dette kan hjelpe noen der ute. For dette er en stille lidesle. Men det er ikkje nødvendig og vere stille lenger.!

 

 

 

Hilsen Rachel.... Frå Rachels Aromaterapi :)

 

 

 

 

 

 

 

14 kommentarer

TEAMBLACKMAKEUPOFNORWAY

11.01.2015 kl.16:09

Kjempe fin design og bilder på bloggen din!

Også liker jeg å levne et spørsmål til alle blogger jeg er innom.

Hvis du kunne gi etnyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?

Mvh. admin, BLACKMAKEUPOFNORWAY.BLOGG.NO

Youniverse

14.01.2015 kl.20:49

Huff, så utrolig kjipt å ha slike smerter. Jeg sliter en del selv (synes jeg) med mensensmerter, og smertestillende er mine bestevenner 1 uke i mnd. Har vurdert alternative behandlinger mot smertene, så tusentakk for din erfaring og at du deler det. Mye nyttige tips her ! Stå på videre med bloggen :)

beautyhealth

15.01.2015 kl.20:15

youniverse:
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding . Håper dette kan hjelpe deg til og milde plagene. Lykke til videre :)

beautyhealth

15.01.2015 kl.20:16

TEAMBLACKMAKEUPOFNORWAY: Tusen takk. hmm Nyt kjærleiken frå mor og far :)

stine24

16.01.2015 kl.10:04

heihei! så trist å høre, men så kjekt ar du har opplevd det store mirakelet-å få barn! ville bare meddele ett tips til deg og det er et urtepreparat som heter agnus castus som kan fås kjøpt i norge, men man får større doser hvis man bestiller fra sverige/danmark. disse tar ofte litt tid for å virke, men har dokumentert effekt for mange plager som følger med hormoner og menstruasjon. VEL VERDT DET! lykke til :)

beautyhealth

16.01.2015 kl.10:08

stine24:
Tusen takk for tilbakemelding og tips :-)

18.01.2015 kl.08:20

Det er trist å lese om de fæle utfordringene du har stått ovenfor pga denne kroniske sykdommen, men eg er veldig glad for at du har blitt velsignet med hele 3 flotte barn + ein fin, støttende ektemann! Det er jo to store lyspunkt. Du virker ufattelig sterk som klarer å ta det på såpass strak arm og det er beundringsverdig, virkelig!

Eg har ein kronisk sykdom selv, men ingenting nær det du har vært igjennom. Om du tror på Karma, så er det nok kanskje den som har slått til i mitt tilfelle. Uansett.. Eg håper legene tar tak i problemet og ordner opp for deg, slik at du slipper de fæle konstante blødningene og smertefulle dager. Eg ønsker deg alt godt i livet.

Klem, ei tidligere venninne (...).

beautyhealth

18.01.2015 kl.16:38

Anonym:
Tusen takk, for gode ord og omtanke. og ønskes det samme tilbake. Håper du med tiden blitt kvitt dine plager og. :-)

18.01.2015 kl.22:48

Takk for det, men eg tror i grunn eg har fortjent å gjennomgå disse harde tidene. Eg er bare takknemlig for å fortsatt være i live. Det aller verste har heldigvis roet seg for meg, etter å ha gjennomgått ein åpen haste-operasjon på våren i fjor.

beautyhealth

19.01.2015 kl.07:36

Anonym:
Det er no godt og høre :-), man kommer langt med litt takknemlighet. Og om du vet kor du har rotet det til så er det starten på helbredelse. :-) lykke til.

Eva Annie

29.01.2015 kl.14:46

Går det ikke ann å fjerne alt?

Jeg sliter også med smerter, og jeg tenker at når jeg går en roligere tid i møte så skal alt vekk. Pga at man kommer i overgangsalderen en drøy periode, vil jeg ikke gjøre det mens jeg enda er student, og vil helst ha jobbet noen år :)

beautyhealth

29.01.2015 kl.15:16

Eva Annie:
Det går ant men er risikabelt.

Hormonene gjør mye godt for oss. Eg skal opperere bort livmoren snart. Siden alt er prøvd av medisink hjelp. Så blir det litt bedre. Blødningene er jo et av mine problemer. Endometriosen må eg leve litt til med grunnet eggstokker. Men tar en ting av gangen.

Om du sliter med mye smerter så er det mye du kan gjør for og lindre, og så er det og viktig og gå til gu og få finne ut ka smertene kommer av.

Lykke til og god bedring :-)

brillemamma

02.02.2015 kl.22:52

For en historie dette var... Kan ikke forestille meg hvordan det er leve med like smerter som du beskriver. Likevel veldig koselig at du har fått 3 barn :-) Det er en berikelse i livet. Jeg er selv mamma ti 4 barn i alderen 0-6 år. Hektisk, kaotisk og veldig koselig :-)

beautyhealth

03.02.2015 kl.09:57

brillemamma:
Takk for det. Og du har helt rett, en stor berikelse <3

Skriv en ny kommentar

beautyhealth

beautyhealth

28, Odda

Dette er en blogg dedikert til min lidenskap: Ayurveda og Aromaterapi. Helse estetikk og denne bransjen . Eg har stor interesse for helse , kropp og selvutvikling. Vælvere og skjønnhet. Eg jobber innen helse og trivest godt der. .Denne bloggen er et kreativt utfoldelse for meg der eg deler kunnskap og erfaringer og forhåpentligvis lærer eg også :) Har også en annen blogg som går kun på bedriften min ( nett startet) ayurvedas.blogg.no som har en egen kategori her inne, ---------- YOUR BEAUTY, YOUR CHOICE ----------

Kategorier

Arkiv

hits