KRYDDER FRÅ AYURVEDA:
KRYDDER FRÅ AYURVEDA:
Vata Churna
Varmende og lett beroligende krydderblanding for maten, som styrker fordøyelsen!
Vata churna inneholder krydder som har en varmende, lett beroligende og styrkende virkning på fordøyelsen. Er spesielt bra mot luft i magen, oppblåsthet, kulde, lett uro og rastløshet i kroppen.
Krydder og urter er ikke bare flotte smaksforsterkere - de kommer med terapeutiske egenskaper også. Våre 3 krydderblandinger inneholder alle de seks smakene som Ayurveda opererer med. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle 6 smakene - søtt, surt, salt, bittert, astringent (snurpende) og sterkt.
Surr Churna i ghee (klaret smør), evt. olje, og tilsett til dine retter; til supper, stuinger og sauser, eller strø over ferdig tilberedte grønnsaker, ris eller annen mat ved bordet. Praktisk og velsmakende.
Spisskummen styrker fordøyelsen og er en effektiv mot slaggstoffer.
Tørket, malt ingefær er et varmende krydder. Det hjelper fordøyelsen og fremmer appetitten.
Gurkemeie er veldig utbredt i ayurvedisk matlaging. Dette allsidige vidunderkrydderet sies å hjelpe leveren, opprettholde det sunne kolesterolet, fremme en sunn reaksjon på allergener, stimulere fordøyelsen, og bedre immuniteten. Den er også en antioksidant.
Asafoetida renser tarmfloraen samtidig som den stimulerer fordøyelseskraften. God mot luft i magen.
Bukkehornsfrø er et krydder som stimulerer fordøyelsen og er godt for leveren
Bruksområder:
Tilsett retter under matlag/ingen.
La stå på bordet og tilsett til ferdige retter til hvert måltid.
Bland i olje som en salatdressing.Dryss på popcorn.
Pitta Churna
Kjølende og lindrende krydderblanding for maten
Pitta churna inneholder krydder som har en kjølende, lett beroligende og lindrende virkning på fordøyelsen. Er spesielt bra for å lindre halsbrann og sure oppstøt, mot for mye varme, overfølsomhet, i tillegg til irritasjon og sinne.
Krydder og urter er ikke bare flotte smaksforsterkere - de kommer med terapeutiske egenskaper også. Våre 3 krydderblandinger inneholder alle de seks smakene som Ayurveda opererer med. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle 6 smakene - søtt, surt, salt, bittert, astringent (snurpende) og sterkt.
Surr Churna i ghee (klaret smør), evt. olje, og tilsett til dine retter; til supper, stuinger og sauser, eller strø over ferdig tilberedte grønnsaker, ris eller annen mat ved bordet. Praktisk og velsmakende.
Spisskummen styrker fordøyelsen og fjerner slaggstoffer.
Ingefær er et varmende krydder. Det hjelper fordøyelsen og fremmer appetitten.
Gurkemeie er veldig utbredt i ayurvedisk matlaging. Dette allsidige vidunderkrydderet sies å hjelpe leveren, opprettholde det sunne kolesterolet, fremme en sunn reaksjon på allergener, stimulere fordøyelsen, og bedre immuniteten. Den er også en antioksidant.
Kanel brukes til å balansere fordøyelsen.
Koriander er et krydder som balanserer både vata, pitta og kapha og er derfor høyt verdsatt i Ayurveda. Det er et kjølende krydder og bidrar med søt og snerpende smak. I ayurvediske tekster sies det at den er bra for fordøyelsen, styrker appetitten, motvirker lette allergiplager og også bidrar til å rense blodet.
Fennikel er svært bra for fordøyelsen. Det fungerer som en generell toner for fordøyelsessystemet, og er spesielt bra for å styrke agni (fordøyelsesilden), uten å overstimulere Pitta (ildelementet).
Kardemomme er en av de beste og tryggeste urtene for å stimulere fordøyelsen.
Bruksområder:
Tilsett retter under matlagingen.
La stå på bordet og tilsett til ferdige retter til hvert måltid.
Bland i olje som en salatdressing.
Dryss på popcorn
Kapha Churna
Stimulerende krydderblanding for maten som styrker fordøyelsen!
Kapha churna inneholder krydder som har en varmende, stimulerende og appetittvekkende virkning på fordøyelsen. Er spesielt bra mot tunghet, treg fordøyelse, manglende appetitt, overvekt, forkjølelsesymptomer og trøtthet.
Krydder og urter er ikke bare flotte smaksforsterkere - de kommer med terapeutiske egenskaper også. Våre 3 krydderblandinger inneholder alle de seks smakene som Ayurveda opererer med. I følge Ayurveda inneholder et balanserende måltid alle 6 smakene - søtt, surt, salt, bittert, astringent (snurpende) og sterkt.
Surr Churna i ghee (klaret smør), evt. olje, og tilsett til dine retter; til supper, stuinger og sauser, eller strø over ferdig tilberedte grønnsaker, ris eller annen mat ved bordet. Praktisk og velsmakende.
Svart pepper er ansett som et viktig helende krydder i Ayurveda. Det har rensende og antioksidantegenskaper, det fremmer økt biotilgjengelighet av næringsstoff - det bidrar til å transportere andre urter til de forskjellige deler av kroppen. Det hjelper den frie flyt av oksygen til hjernen; bidrar til en god fordøyelsen og sirkulasjon og stimulerer appetitten.
Ingefær er et varmende krydder. Det hjelper fordøyelsen og fremmer appetitten.
Gurkemeie er veldig utbredt i ayurvedisk matlaging. Dette allsidige vidunderkrydderet sies å hjelpe leveren, opprettholde det sunne kolesterolet, fremme en sunn reaksjon på allergener, stimulere fordøyelsen, og støtte immunitet. Det er også en antioksidant.
Koriander er et krydder som balanserer både vata, pitta og kapha og er derfor høyt verdsatt i Ayurveda. Det er et kjølende krydder og bidrar med søt og snerpende smak. I ayurvediske tekster sies det at den er bra for fordøyelsen, styrker appetitten, motvirker lette allergiplager og også bidrar til å rense blodet.
Kanel bark er ofte brukt i ayurvedisk urtepreparater for å øke biotilgjengeligheten av andre urter. Det er et varmende krydder, og bidrar til søt, sterk og bitter smak.
Bruksområder:
Tilsett retter under matlagingen.
La stå på bordet og tilsett til ferdige retter til hvert måltid.
Bland i olje som en salatdressing.
Dryss på popcorn.
Selges hos Odda Aromaterapi
Kan og bestilles her inne eller på facebook siden min Rachels Aromaterapi.
spisogspar
27.05.2015 kl.13:18
beautyhealth
27.05.2015 kl.13:34
Bare hyggelig :-D